Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.23

Beharangozó: Ausztrál Nagydíj

Kevesebb mint 24 óra múlva útjára indul a 2017-es, 2018-as MPL Forma-1es bajnokság. Nézzünk át pár információt az első fordulóval kapcsolatban, majd előkerül néhány interjú is.

23847005_1529804473723751_1361798042_o.jpg

Az idei bajnokság teljesen eltérő lesz, az eddig megszokottaktól. Gyökeres változáson ment keresztül a liga, mind külsőleg, mint belsőleg. Erről kérdeztük a liga vezetőjét, mit gondol ezen változásokról.
''A liga szünete a vártnál hosszabbra sikeredett így kezdeni kellett valamit. A pilóták nagy része nem akarta folytatni a ligázást vagy odébb állt de a mag megmaradt. Az F1 2017-es játék a szakértők szerint a Codemasters valaha kiadott legjobb játéka lett így úgy döntöttem, hogy most jött el az idő arra, hogy a ligát ismét beindítsuk. A megmaradt pilótaállománnyal meg kezdtük a teszteléseket és a játék tesztelését, ami sikeresen zárult. Rám egy nagy feladat hárult, mégpedig az, hogy a liga belső szerkezetét építsem újra és  egy olyan mezőnyt rakjak össze, amely alkalmas egy izgalmas bajnokságra. Szerencsére a hirdetésre nagyon gyorsan jöttek a jelentkezések és a tagfelvételek is sikeresen zajlottak. 10 ember csatlakozott sikeresen a ligához. Az eddigi évadok alatt  nem voltak ennyien a ligában mint most. Ráfektettük a hangsúlyt a külsőre, a weboldalunkra, ami új designt kapott és a Facebook oldalt is elkezdtük használni. A liga alapvető szabályzatában történt egy kis változás. A segítségek némileg szigorítva lettek, de a segítségeket kevés ember veszi igénybe. Szinte a liga nagy része assist offal versenyez, ami igazán remek. A liga fő szabálya viszont nem változott: továbbra is tiltva van a setupolás így ebben az idényben is no setuppal kell a pilótáknak a lehető legtöbbet kihozni az autókból.''

Sikerült élőközvetítést is összehozni a bajnokságnak, erről is volt szó az interjúban.
,,Megállapodtunk az NXTV-vel ami a ligafutamainkat fogja közvetíteni ami szerintem pozitívum, ugyanis az országunkban még Codemasters-es játékot még egyetlen online adás sem közvetített élőben.''

Majd szót ejtett egy újonc pilótáról is, aki csak a bajnokságban számít újoncnak, alapjában véve az egyik legtapasztaltabb pilóta.
"Az utolsó pillanatban Bereznay Dániel csatlakozott a ligánkhoz. Nagyon büszke vagyok arra, hogy 2 hónap alatt újra tudtuk éleszteni a ligát és olyan fejlődésen mentünk keresztül, ami egyszerűen felfoghatatlan. Kemény munka és szervezés áll mögötte , de úgy gondolom , hogy teljes mértékben megérte. Büszke vagyok az említett magra akik hittek bennem és támogattak a liga feltámasztásában. Továbbá hálás vagyok a design készítőjének is és természetesen az NXTV-nek is.
Izgalmas bajnokság elé nézünk , sok jó pilótával így érdemes követni az eseményeket! 
- fejezte be végül Zöldi Zoltán, az MPL liga megalkotója.

 

A versenyhétvége péntek este 20:00-tól veszi kezdetét a szabadedzéssel, melyen a pilóták az utoljára van esélyük éles bevetés előtt megszokni új autójuk viselkedését, és a pálya karakterisztikáját.

Ez után az 5,3 kilóméteres aszfaltcsíkon 15 percük lesz körözgetni, és megfutni legjobb idejüket az időmérő alkalmával, hogy aztán neki vágjanak a 29 körös diadalnak.

Érdeklődtünk pár pilótától, mit gondolnak az idei autójukról, az új vetélytársakról, esélyeikről.

,,A Williams idei autója egész jó gyors pályákon, mindenképp előre ugrálgatnék.'' - kezdte mondandóját Sheeny3, a Williams pilótája, amikor idei versenygépéről kérdeztük.

,,Hogy milyen pozíciókért fogok harcolni? Vezérigazgatói! Nem, viccet félre téve, egyenlőre nem ismerem a mezőny nagy részét, úgyhogy egyelőre egy top 10 a célom kezdésnek. Elégedett mi mással, mint egy bajnoki cimmel lennék, de az első helyekért nem sétagaloppal lehet eljutni, bár megfogok tenni mindent azért hogy fejlődjek annyit, hogy én is a titulusért harcban legyek.'' - zárta gondolatait a pilóta.

Épp ezért is lesz nehéz az idei bajnokság, hisz rengeteg új vagy épp régen látott versenyző csatlakozott hozzánk, emiatt kiszámíthatatlan, ki lesz ezen pilóták közül a valódi nyerő ember.
Bár Funkyvodka egyértelműen a nyerő emberek közé tartozik.

2.jpg

Funkyvodka - Force India

Ugyanis többszörös MPL futamgyőztes, és bajnok több kategóriában.
"Igen, van egy pár és ezen győzelmeket nyílván szeretném tovább gyarapítani." 

 Majd a szezonról, és a riválisairól is beszélt.
,,Érdekes évad lesz ez a számomra, hiszen a fél liga új emberekből áll akikben igen nagy a potenciál. A bajnoki cím megvédése a célom idén is, de biztosan sokkal nehezebben fog ez menni, mint az előző szezonokban. Formula Dani, Revo, Edge. Egyelőre bennük látom a legnagyobb riválisaimat a tesztekből kiindulva. De nem lepődnék meg, ha más is beleszólna a versenygésünkbe. A régebbi versenyzők közül is még ott van Hungaryboy, Rob Verstappen, és egy komoly visszatérő, California is. Így a bajnokságban természetesen komoly meccsekre, harcokra számítok. Jó buli lesz." - zárta végül. 

1.jpg

Hungaryboy - Ferrari

A következő pilóta akit elcsíptűnk pedig nem más volt mint Hungaryboy, a Ferrari új üdvöskéje.
Riporter: ,,Idén a Ferrari csapatát fogod erősíteni. Nem érzel magadon nyomást, hogy egy ilyen nagy múltú csapat tagja lehetsz?''
Hungaryboy: ,,Igen... a Ferrari. Fura és egyben érdekes döntés volt a Ferrari csapatához leszerződni. Eddig még karrierem során soha nem versenyeztem még piros színekben. Kihívás lesz számomra egy ilyen nagy múltú csapatnál versenyeznem.''
Az első futam előtt és a tesztek alapján jó esélyeim lehetnek. Vannak nálam gyorsabb és lassabb versenyzők is. Kaptunk új ellenfeleket,csapattársakat akiket ismerek és vannak olyan csapattagok is akik most csatlakoztak hozzánk. Szerintem és erősen bizakodok, meglehet akár a dobogó is első futamon is hisz egy Ferrariban ülök majd. Mind ezidáig a McLaren és Mercedes csapatát erősítettem most pedig a Piros Lovakat. Szeretem a kihívásokat ,szóval majd meglátjuk milyen utat szánt nekem a sors ebben a szezonban.''