Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.07.30

Abu Dhabi : California megszerezte első futamgyőzelmét !

California  élete első futamgyőzelmét szerezte az MPL-ben !!!

Kezdjük hát az időmérővel !

Az időmérő ismét szoros volt , FAlonso (Ferrari ) az utolsó pillanatba szerezte meg a pole pozíciót Californiától (Force India).

A harmadik SpeedWine lett a Mclarennel.

 

 

993654_504434746291285_1349416530_n.jpg

 

 

A rajt már sokkal jobb volt mint Indiában, mindenki figyelt mindenkire !

Jól kapta el  a rajtot California, de nála még jobbat rajtolt SpeedWine és Lacibaba !

Az egyenesre az első négy a következő volt CAL, FALO, SPE,LAC volt !

Lacibaba az első körbe kigyorsításon elvesztette első szárnya felét és boxkiállásra kényszerült.

Ugyanabban a körben FrancisWolf is összetörte első szárnyát.

Az 5. körben FAlonso ráment a rázókőre a 3 kanyarban , a rázőkő megdobta és összetörte az autóját totálkárosra.

Innentől kezdve California megabiztosan autózott , mögötte SpeedWine-al és Ferrarirobival.

Az első 3 hely nem változott semmit se a végén se , California megnyerte első versenyét !

Mögötte SpeedWine lett a második míg Ferrarirobi lett a harmadik.

A negyedik helyen FrancisWolf végzett míg az ötödik helyre az újonc Torro Roso-s Bence lett !

A vb táblázatban FrancisWolf átvette a vezetést.

A harmadik hely még továbbra sem dőlt el, jelenleg SpeedWine a harmadik és Ferrarirobi is ugyanannyi ponttal rendelkezik. Lacibaba az 5 két pont lemaradással SpeedWine és Ferrariobi mögött.

 

47701_504434812957945_761980043_n.jpg

 

California : Folyamatban !

SpeedWine : Elösször is dicsérek mindenkit, hogy  vigyáztatok a rajtnál.A tesztek alapján versenyképesnek tűntünk,de az időmérős köröm nem úgy sikerült mint a teszteken.Az előkelő 3 helyet szereztem meg .A rajt egészen pazar volt, mindenki vigyázott a másikra , California nagyot rajtolt, én próbáltam beszúrni FAlonso mellé de nem sikerült.FAlonso elkezdte támadni Californiát ,rám meg Lacibaba érkezett meg aki a hosszú egyenes végére bebújt mellém ám a kigyorsításon megcsúszott és elvesztette uralmát az autó felett.Az élmenők kezdtek leszakadni akikor az 5 körben FAlonso dúrva rázókőtámadása végett oda csapta a Ferrarit a falba ami miatt fel kelett adnia a versenyt.Ekkor már a 2. helyen voltam, mögöttem a másik mercedesessel Ferrarirobival.California pokoli tempót diktált a kemény keverékű abroncsokon.A csapatot értesítettem arról ,hogy  a 10. körben járva a gumiaim elég gyötrelmesek így bekell mennem a boxba.A boxkiállás során Ferrarirobi is kijött.Az új kemény gumikor tudtam hozni Californián egy keveset, így mikor ő kiállt vezettem a versenyt.Viszont ő lágy keverékű gumit rakatott fel és pár kör alatt megelőzött.Számomra már az volt a fontos hogy megtartsam a 2. helyemet így inkább a biztonságos versenyzésre mentem.A verseny végére elkoptak a kemény keverékek ,voltak kisebb megcsúszásaim amiket korrigálni tudtam, és betudtam osztani az előnyömet Ferrarobi előtt.California nagyon szép versenyt futott, és jó látni hogy ő is a nyertesek közé fejlődött fel.Nagyon örülök ennek a 2. helynek, kelett már ez a hely a sok balszerencse után.
Ferrarirobi is jól ment az egész futamon.A vb még továbbra is nagyon szoros, jelenleg én vagyok a 3. helyen , de Ferrarirobi is annyi ponttal van mint én és Lacibaba is csak 2 ponttal van a hátunk mögött szóval még a 2 versenyen lesz csata bőven.Gratulálok mindenkinek de főként a Torro Roso-s Bencének aki az első versenyén egy előkelő 5. helyet szerzett meg. Gratulálok Bence !


Ferrarirobi : A futam előtt többé-kevésbé sikerült kitapasztalnom a pályát ezért nagy reményeket fűztem a futamhoz. Időmérő: Az időmérőn jól eltaktikáztam magamat. Először arra gondoltam hogy nem megyek ki a boxból de látva az időeredményeket még is kimentem de sajnos a gyors köröm utolsó kanyarjában csúsztam neki a falnak ezért nem akartam befejezni ezt a kört de a szabályok tiltják a visszavonulást a szezonból lehetőséget ezért áthajtottam a célvonalon és utána tettem egy nagyon gumi óvó levezető kört,de így cak a 7. helyet szereztem meg. Futam: A rajtnál sikerült fognom 2 pozíciót így feljöttem az 5. helyre, de sajnos a csapattársam Laci kicsúszott és az utolsó helyre tudott visszajönni,de ezért feljöttem a 4.helyre ,majd 1kör múlva Szabi törte össze a Ferrarit. Ezzel feljöttem úgy a 3.helyre úgy hogy a 4.hoz képest 10mp előnyöm lett. Ezután már nagyon kerültem a rázóköveket hogy ne hogy megpördüljek, a box kimenetel után szeretném megköszönni Bencének hogy elengedett de már lehetett látni hogy a 2. helyen álló Zolit nem lehet megfogni, így megint óvatosan bánva a gumival sikerült behoznom a 3.helyre. Nagyon örülök hogy 2 futammal a vége előtt még ilyen szorosan állunk Laci Zoli meg én.